reklam

İsen Rated Yayınında Açıklamalar Yaptı

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Mustafa İsen RATED’e bağlı yerel radyolarda canlı yayına çıktı.

DSC_3969

RATED’E bağlı  yerel radyolarda yayınlanan Analiz programında MedyaRota.Com Genel Yayın Yönetmeni Ersin İBİL ve RATED Genel sekreteri Radyo Programcısı Murat Gür’ün sorularını yanıtlayan Mustafa İsen birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

2007 de UNUTULDUM

Program Sunucusu Murat Gür’ün “Sizin 2007 seçimlerinde listeye yazılmayı unutulduğunuz bilgisi var. Bu ne derece doğrudur” sorusuna “Evet, bu bilgi doğrudur” dedi

DSC_3967

İsen soruya verdiği cevap şöyle devam etti “22 Temmuz 2007 seçimlerinde istifa ettim açıklıkla ifade ediyorum. Bugünkü Sayın Başbakanımızın talimatı üzerine istifa ettim. 5 müsteşarda ve benzer şekilde istifa etsin talimatı verilmişti. 4 tanesi listelere girdi ben giremedim doğrusu ilk etapta benim içinde bir şaşkınlık söz konusu oldu fakat olayın tahkikinde benim Sakarya listesine konduğum fakat daha sonra başka bir şehrin listesine aktarılmak üzere dosyanın oradan çekildiği ve dosyanın unutulduğu şeklinde ifade edildi bunun canlı tanıkları vardır. Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Faruk ÇELİK Bey hem sorumlusu hem de tanıklarından birisidir bana gelip daha sonra şunu söyledi ; “yani burada bir kasıt arama eğer bir kasıt aranacaksa biz 38 saattir uykusuzuz ve bu 38 saatlik uykusuzluk olayın sebebidir.” Dedi. Ben biliyorsunuz o hadiseden kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğine tayin edildim orada bir kastı mahsus olsaydı ben öylesine bir göreve tayin edilmezdim.”

DSC_3970

Büyük Katkı da Bulundum

Sakarya ile bağlantısından bahseden isen Sakarya’nın gözündeki yerinden de bahsederek;

İnsan için iki tane temel nesne vardır. İnsan annesini ve memleketini güzel olduğu için sevmez. Bunun için Sakarya’ya hep yakın olmaya çalıştım. Bugün Taraklı büyük ölçüde ayağa kalkmış vaziyettedir. Bu aşamaya gelmesinden büyük katkım olduğunu düşünüyorum. Tünelin ucunu gördük. Şehrin merkezinde olan AFA kültür merkezinin inşaatında da büyük katkıda bulunduk. Acarlar longozunu biliyorsunuz. Birisinin bunu gezilebilir hale getirmesi gerekiyordu. Daha bir çok konularda Sakarya’ya katkıda bulundum. Ben 2008 de Marka kent Sakarya diye bir proje başlatmıştım. Başarılı olamadık. Harman tepe kalesi var kaç kişi bilir bunu.Bunu rearkarnasyon yapmak mümkün olabilir.” cümleleriyle Sakarya’yı bizlere anlattı.

Sakarya Bir Lojistik Merkezi Haline Gelecek

Önümüzde ki 5 yılı değerlendiren İsen Sakarya’nın vizyonu konusunda söylemlerde bulundu.

İsen bu konuda ise “Ben hayati olarak değerlendiriyorum. Sakarya için geçilen şehir tanımı vardı. Yeni alanlar oluşuyor kuzey ilçelerimiz gidilen ve dönülen ilçelerdi.oysa şimdi karasu kaynarcaya duble yollar yapıldı.karasuya büyük bir liman yapılıyor.demiryolu bağlantısıyla Arifiye ana eksene bağlanıyor. Karadeniz hattının önemli bir güzergahı tamamlanmak üzere. Karasu vasıtasıyla bütün bir Anadolu birikimini Rusya’ya nakleden bir liman haline geliyoruz.önümüzdeki zamanlarda büyük antrepolar kurulacak. Önümüzdeki 5 yıl içinde Burası büyük bir lojistik haline gelecek buna inanıyorum” dedi.

Başkanlık Sistemi Doğru Bir Karar

Siyasi geçmişin den de yola çıkarak sorulan Başkanlık Sistemi’ni şu sözlerle değerlendirdi;

“Başkanlık sistemide, parlamenter sistemde, demokratik sisteminin ortak alanlarıdır. Bu farklı şekilde lens ediliyor. Ak Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlık sisteminin doğru bir uygulama modeli olduğunu düşünüyor bende buna katılıyorum. Türkiye’nin hayrına olacağı kanaatindeyim.” diyerek sözlerini tamamladı. “

Operasyon Gerekliydi

Şah Fırat operasyonu ile ilgili de notlar düşerek bu kararın son derece doğru ve yerinde bir karar olduğunu açıklayan İsen;

“Operasyon’un gerekli olduğunu düşünüyorum”.Türkiye bir konsolosluk hadisesi yaşadı biliyorsunuz.Süleyman Şah Türbesi itibari bir türbenin yeri daha önce 2 defa daha değiştirildi.İlk defa değiştirilmiş gibi davranıyorlar.Şartlar gerektirdiği için değiştirildi.keşke astsubay şehidimiz şehit olmasaydı Türkiye burun kanamadan bu işi yaptı diyebilecektik. Yine de burun kanamadan bu faaliyeti gerçekleştirildi.”sözleriyle düşüncelerini aktardılar.

Muhalefet Partilerin’in 2015 seçimlerinde ki yerini ve çalışmaları’nı değerlendirerek partilere göndermeler yapan Mustafa İsen;

Genele bakıyorum. Ak Parti aday adaylarının başvurusunu tamamladı. Süreç devam ediyor. Adeta bir talep patlaması oldu. Muhalefetler iç problemleriyle meşguldür. Bu konuda bir iddia ortaya koymaları şöyle dursun. Beden dillerini tersinden okursanız Ak partiye hayranlıklarını dile getirecek tavır içerisindedirler.”dedi.

Aday Ol Dediler

Neden  milletvekilliği bu görevin altını doldurabilecek iddianız var mı sorusuna ise;

Yakın çevremdeki ilgili birimler’in talimatı ve sonucunda varılan değerlendirme sonrasında böyle bir karar aldım. En iyi ben yaparım gibi bir anlam çıkmasın. Biyografik bilgi çerçevesi içinde devletin en üst kademelerinde yüzlerce olaya tanık oldum. Çok sayıda dış ülke ziyaret ettim. Bu anlamda iyi sayılabilecek bir bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. İnsanları durup dururken iyi görevlere getirmezler. Buradan hareket ile Sakarya potansiyeli çok yüksek bir şehir. Benim arzum 2023 e giderken yeni Türkiye de bilgi birikimimle Sakarya’nın potansiyeli yan yana gelirse inşallah bundan bir sinerji doğar ümidindeyim. Sakarya Türkiye’nin katarına eklenmiş bir vagon değil önüne düşmüş bir lokomotif haline gelebilir. Böyle bir hayalim var.” dedi.

Son olarakta Herkesin dillendirdiği sloganı yorumlayan isen;  7-0’ın mümkün olabileceğini ve yerel seçimlerde elde edilen başarı bağlamında bakmak gerektiğini ve ayrıca siyasi partilerin  burası bizim kalemizdir gibi bir yaklaşıma asla düşmemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

546 Kez Görüntülendi.

SENDE YORUM YAZ